Dagopvang voor honden 23 October 2015

In ons dierenpension hebben we een apart gedeelte voor de dagopvang of te wel de hondencrèche. Bij ons heeft iedereen een eigen sleutel van de aparte ingang zodat ze zelf de honden in een van de kennels kunnen zetten en weer ophalen. De meeste honden komen al tussen 7.00 en 8.00, verschillende honden komen meerdere dagen en andere maar 1 dag in de week.
Wij brengen de honden 3 x per dag een uur naar de speelweides, meestal kunnen we 2 of 3 groepjes maken van het totaal gemiddelde van 15 honden per dag. Het leuke is dat ze elkaar kennen en ze ook echt blij zijn om elkaar te zien. Soms kan de hele groep bij elkaar dan zetten we de poorten van 3 speelweides open zodat ze heel wat te rennen hebben.

Meerdere honden zijn bij ons gekomen op de leeftijd van 12 weken en zijn dus echt met elkaar en met ons opgegroeid.
Tussen de middag gaat na het eten ( sommige eigenaren geven wat eten mee ) het licht uit voor de middag pauze. Aan het eind van de dag krijgt iedereen nog een koekje van ons en vanaf 16.00 worden de eerste alweer opgehaald.

Om een voorbeeld te noemen waarvoor de hondencreche ook heel zinvol kan zijn is onderstaand voorbeeld ; een paar jaar geleden kregen we 1 dag per week een nieuwe hond in de opvang , een Mechelse herder teef die echt ontzettend bang was voor anderen honden. Ze flipte als ze maar dacht dat ze naar haar keken. Dit gaf ook echt een probleem met uitlaten, daarnaast moest de eigenaar stoppen met trainen op de hondenclub hierdoor. Met rustig opbouwen eerst met 1 hond die ook niet naar haar keek en later met steeds meer honden tegelijkertijd naar buiten. Nu is ze zover dat we haar met bijna elke hond kunnen combineren en in een groep doet ze het ook goed.  Laatst kwam ze ook een keertje logeren in het dierenpension en nog steeds konden wij haar combineren in een groep, dat geeft toch een goed gevoel !

 

Deel dit bericht!