Onze gasten op de foto en film 2 May 2016

Sinds ik begonnen ben met foto’s en filmpjes te plaatsen van onze gasten op Facebook vragen steeds meer klanten of wij ook een foto of een filmpje van hun lieveling kunnen maken als hij/zij bij ons logeert. En dat willen we natuurlijk altijd wel maar….

Nu heb ik inmiddels 2 foto cursussen gedaan en 2 nieuwe lenzen erbij en inderdaad lukt het om steeds mooiere foto’s te maken. Ook met de nieuwste IPhone is het steeds makkelijker om leuke filmpjes te maken. Dus appeltje eitje zou je zeggen maar helaas, was dat maar waar.

Ten eerste heb ik voor het maken van de foto’s mooi zonnig weer nodig en dat is nog niet zo makkelijk in Nederland.
Als de zon dan eindelijk schijnt ga ik ook meestal gelijk aan de slag, maar ja dan moeten de modellen nog meewerken en dat is zeker nog niet gemakkelijk ik weet niet of u ervaring heeft met uw hond of kat op de foto maar het lijkt wel als je met de camera aan komt ze dan gelijk bijna op je voeten gaan staan en dus is het alleen nog maar mogelijk om een foto van bovenaf te nemen en dat is dus juist niet de bedoeling. Helemaal omdat ik voor de beste foto’s eigenlijk op de grond moet gaan zitten en ja dan nemen er altijd wel een paar hun kans om mij in mijn gezicht af te lebberen of helemaal op schoot te kruipen en soms zelf volledig het zicht van de camera blokkeren.

SONY DSC

Spelende honden zijn ook moeilijk omdat ze in beweging zijn en heeft u enig idee hoe snel sommige honden zijn, daar heb je dan weer speciale instellingen en scherpte voor nodig en van de 100 foto’s die maak ben ik dan al heel blij als er een paar bruikbaar (lang leven de digitale foto’s!!)

Je zou denken dat het fotograferen van katten makkelijker is maar helaas, de katten kan je helemaal niet laten poseren dus je moet het maar doen met hoe ze liggen en ook nog een flitser gebruiken omdat je anders niet genoeg licht hebt.

Dan de filmpjes lekker makkelijk toch? Ja inderdaad een stuk handiger, het kan sneller ook als de zon niet schijnt maar dan werken ook weer de modellen dus niet altijd mee.Als wij honden samen heel leuk zien spelen willen we dat graag vastleggen voor hun baasjes maar op het moment dat wij met de camera in de wei komen, ja dan stoppen ze. Want wat is nog leuker dan spelen ? Aandacht!!
Bij honden die achter een bal aan willen rennen wordt het wat simpeler of zelf heel leuk spelen met een balletje.
Het onderstaand filmpje is een mooi voorbeeld van wat er mis kan gaan..dan ineens heb je iets voor de camera wat niet de bedoeling was.Maar grappig is het dan weer wel.


In ieder geval doe ik mijn best om van uw lieveling een mooie foto of filmpje te maken.
En lukt het niet de eerste keer dan probeer ik het gewoon weer de volgende keer.

Deel dit bericht!