Speciale hondjes 4 December 2015

Wat veel mensen niet weten dat wij als dierenpension veel meer doen dan honden en katten opvangen van eigenaren die op vakantie gaan. Soms is er een langdurige opvang nodig vanwege een langdurige ziekenhuis opname van de baas. Sommige vergeet je nooit meer zoals deze 3 bijzondere oudjes;
pension12april 002
David een witte kruising poedel van bijna 17 jaar met nog maar een paar tanden in zijn bek. Zijn vrouwtje was al heel lang ziek kwam haar huis niet meer uit dus uitlaten deed de thuiszorg, ze leefde vooral op sigaretten en chips en regelmatig werden wij gebeld door de thuiszorg of wij David konden komen halen vanwege een opname van zijn vrouwtje. Tijdens een van die verblijven hier kwam het telefoontje dat zijn bazin was overleden, wat een triest nieuws voor de familie maar ook voor David, arme hond waar zou hij naar toe moeten. Hij was zijn hele leven erg moeilijk naar andere honden geweest, maar gelukkig bij ons ging het altijd goed hij leek het goed naar zijn zin te hebben en was hier actiever en socialer dan ooit.
Uiteindelijk is samen met de familie besloten dat hij tot zijn dood bij ons zou blijven omdat een permanente bejaarde opvang voor hem toch weer een hele verandering zou zijn. Hij was inmiddels doof en blind en ook al redelijk dement, maar wat kon hij nog actief rennen als hij naar buiten ging en dat op zijn leeftijd! Uiteindelijk heeft David nog ruim een half jaar geleefd en is hier van ouderdom gestorven.
zomer2009 100
Katja was een Cairn terriër teefje van 12, ze woonde bij een invalide oude dame die 3 x in de week werd opgehaald met een taxi vanwege dagbesteding in het bejaardenhuis, wij haalde daarom Katja op bij de mevrouw en 3 dagen later brachten we haar weer terug. En dat 2 jaar lang dan kan je je wel voorstellen dat Katja echt bij ons hoorde ze was ook een beetje van ons. Na ruim 2 jaar was het uiteindelijk niet meer te doen voor haar bazin om haar verder ook te verzorgen en gelijk riep een van onze medewerksters ze gaat bij mij wonen! Zo is ze bijna 14 jaar geworden.

jany
Dan nog Jany een Boerenfox teefje van ongeveer 11 jaar en incontinent die meer dan 1 jaar bij ons heeft gewoond i.v.m. langdurige opname van haar bazin, soms was haar vrouwtje een weekend thuis en dan brachten we haar daar en op zondagavond weer terug en altijd weer liep ze vrolijk naar onze voordeur alsof ze weer thuiskwam. In de wintermaanden deden we haar een jasje aan die we speciaal voor haar hadden gekocht want ze had het snel koud en ook wandelen aan de riem met de stagiaires vond ze geweldig. Maar het allerliefste scharrelde ze in rustige tijden een beetje rond in het pension, als de andere honden buiten waren. Ook mee naar achter naar de grote speelwei vond ze geweldig om daar lekker te scharrelen. Het was echt heel raar toen het telefoontje kwam dat ze naar huis kon, ze hoorde echt bij ons. Maar natuurlijk was thuis toch het fijnst voor haar. Ze heeft nog ruim 1 jaar bij haar bazin geleefd en is van ouderdom overleden.

Deel dit bericht!