(,/10) van beoordelingen
Bel voor een afspraak! 0344-692713
Bel direct!
botjes

Veelgestelde vragen


Honden
 – Katten – Algemeen

 

Honden

 

Welke entingingen moet mijn hond hebben om bij u te mogen logeren ?
Uw hond moet de jaarlijkse cocktailenting hebben gehad. Deze beschermt uw hond voor de meest voorkomende ziektes. Tevens dient uw hond een enting te hebben gehad tegen kennelhoest, wij geven sterk de voorkeur aan de kennelhoest-enting via een injectie en niet via een neusenting !

 

Moet ik het entingboekje van mijn hond meenemen ?
Ja bij ieder verblijf dient u het entingboekje mee te nemen. Hoewel wij de entingen van uw hond in de computer registreren, dient het boekje bij ons aanwezig te zijn. Wij staan onder controle van de dierenbescherming. Wij dienen bij controle bewijsmateriaal te hebben dat de aanwezige dieren zijn geënt.

 

Mag mijn hond een eigen mand meenemen ?
In verband met mogelijke beschadiging van uw eigendommen willen wij niet dat uw hond zijn eigen mand meeneemt. Wij hebben zelf goede kunststof manden, die wij uw hond ter beschikking stellen.

 

Mag mijn hond zijn eigen bed of kleed meenemen ?
Natuurlijk mag uw hond een kleed of deken van zichzelf meenemen. Het is echter onmogelijk voor ons om het kleed bij uw hond te houden. Het is heel goed mogelijk dat het kleed het verblijf niet overleeft. Wij geven er derhalve de voorkeur aan dat u een oude handdoek of een oude deken (geen wollen i.v.m wassen) mee geeft aan uw hond, die het verblijf niet hoeft te overleven. Wij hebben zelf voldoende dekentjes op voorraad.

 

Heeft u de riem van mijn hond nodig ?
Wij geven u de riem en halsband altijd mee naar huis. Tijdens het verblijf hebben wij deze niet nodig. Zoekraken wordt op deze wijze voorkomen.

 

Mijn hond heeft medicijnen, kunt u die toedienen ?
Ja natuurlijk, schrijft u de naam van uw hond op het etiket. Controleer of de dierenarts een toedieningsschema heeft toegevoegd. Wij maken dan een toedieningsschema voor tijdens het verblijf.

 

Als mijn hond onverhoopt ziek wordt, wat doet u dan ?
Wij zullen in eerste instantie uw eigen dierenarts consulteren indien deze niet verder dan 20 km van ons verwijderd is. Deze arts kent de medische geschiedenis van uw huisdier. In echt spoedeisende gevallen snellen wij naar de dierenarts die ons het snelst kan helpen. De kosten van het dierenartsbezoek zijn voor uw rekening evenals de reiskosten naar de dierenarts.

 

Mijn hond is loops, mag zij nu nog wel komen ?
Uw hond mag gewoon komen als zij loops is geworden. Meld het daarom even op het moment dat zij tijdens het verblijf loops is, of kan worden, zodat wij hiermee met onze kennelindeling rekening kunnen houden. Mocht uw hond tijdens het verblijf loops worden en u heeft dit niet gemeld dan is dit op eigen verantwoording.

 

Mijn hond is erg gevoelig op het voer, mag hij zijn eigen voer meenemen ?
Wij voeren uitsluitend topmerken, waaronder voer zonder kleur, geur en smaakstoffen. Wilt u toch geen risico nemen dan mag uw hond zijn eigen voer meenemen. Zet de naam van uw hond met uw achternaam op de verpakking.

 

Krijgt mijn hond korting als hij zijn eigen voer meeneemt ?
Uw hond krijgt geen korting voor het feit dat hij zijn eigen voer meeneemt. Het liefst voeren wij uit onze eigen voorraad. Het geven van eigen voer zien wij als een vorm van service.

 

Ik wil meerdere honden bij u onderbrengen. Krijg ik dan korting ?
Jazeker, de prijzen van onze verblijven zijn afhankelijk van de grootte van uw hond. De tweede, derde etc. hond krijgen inclusief de eerste hond een korting op het dagtarief. Zie onze tarievenlijst Klik hier.

 

Is het wel verstandig om mijn pup bij u in pension te doen ?
Indien uw pup alle entingen heeft gehad kan hij bij ons in pension komen. Uw pup krijgt voldoende aandacht, leert andere honden kennen, wordt door ons regelmatig van gezelschap voorzien. Uw pup leert al vroeg wat een verblijf in het dierenpension betekent, en gaat dit als normaal zien. Daarnaast is het goed voor de socialisatie, uw pup leert spelen met soortgenoten.

 

Hoe werkt de hondencrèche ?
U krijgt een sleutel van ons bijgebouw, hiervoor betaalt u eenmalig een borg van € 15,-. U kunt dan uw hond voor uw werk zelf in zijn kennel zetten. Vervolgens draait hij een dag mee in onze verzorging. Uw hond komt veel buiten en wordt door ons regelmatig van gezelschap voorzien. U kunt met behulp van uw sleutel uw voldane hond weer ophalen na uw werk. Deze dienst is voor mensen die regelmatig de hond voor de creche brengen. Indien u uw hond incidenteel bij ons onder brengt kunt u gebruik maken van de dagopvang. Vraag naar de speciale prijzen.

 

Mijn hond vecht met iedere reu/teef, mag hij in pension ?
Nee, wij nemen uitsluitend honden aan die sociaal zijn met reuen en teven zijn en in een groepje naar buiten kunnen.

 

Kan mijn hond gekamd worden tijdens het verblijf ?
Ja, tijdens het verblijf zullen wij in ieder geval uw hond borstelen, maar voor extra kam/bortstelbeurt berekenen wij  30,00 euro per uur.

 

Kunt u mijn hond wassen voordat ik hem ophaal ?
Jazeker, u dient dit wel te bestellen bij het brengen van uw huisdier. Het tarief voor het wassen is afhankelijk van de beharing en de grootte van uw hond.

 

Een hondenpension, is dat eigenlijk niet zielig voor de hond?
Allesbehalve! In tegenstelling tot wat veel mensen denken zit uw hond bij ons zeker niet de hele dag in een hok. Een groot deel van de dag – het aantal uren is afhankelijk van de weersomstandigheden – speelt hij/zij heerlijk buiten en het binnenverblijf wordt gedeeld met een hond die qua karakter en ras bij uw hond past. Omdat honden roedeldieren zijn is dit een voor hen natuurlijke setting. De honden gaan niet via een luik naar buiten in een buitenkennel, maar worden door ons 4 x per dag naar de speelweides gebracht.

 

Eigenlijk vind ik de opvang van mijn hond een dure aangelegenheid.
Duur is een relatief begrip, dus daarover valt eigenlijk niet te discussiëren. Maar als u in aanmerking neemt dat uw hond professioneel wordt verzorgd door gekwalificeerde dierenvrienden, veel persoonlijke aandacht krijgt, uitstekend voedsel en in moderne verblijven slaapt en 4 x per dag naar de speelweides wordt gebracht dan is het de all-inclusive verblijf, uw hond is in goede handen en u hoeft geen familieleden of vrienden lastig te vallen.

 

Met welke risico’s moet ik rekening houden?
Dat er aan een verblijf in een dierenpension risico’s verbonden zijn, dat is vanzelfsprekend omdat wij de honden in groepjes opvangen en niet separaat huisvesten. Toch is onze ervaring dat deze zich tot een minimum beperken. Enerzijds door onze maximale oplettendheid en zorg, anderzijds omdat een hond in een pension nu eenmaal minder fel op soortgenoten reageert dan wanneer zijn baasje in de buurt is. Er is sprake van een andere omgangsvorm en dat maakt een hond milder. Wel is het heel belangrijk dat wij alle informatie hebben over hoe uw hond omgaat met anderen honden, deze informatie kunt u doorgeven met het brengen of tijdens het reserveren.
Ondanks al onze inspanningen is in de interactie tussen honden – vergelijk het met een bezoekje aan het bos of park – een speelwondje of een bijtincident nooit voor 100% uit te sluiten. Wanneer dit zich voordoet zullen we u dit bij het ophalen natuurlijk vertellen. Of als u dat wenst zullen wij u telefonisch op de hoogte brengen en de dierenarts inschakelen waar nodig. Mocht u thuis een wondje opmerken dat wij niet hebben gezien, soms wordt er iets over het hoofd gezien zeker met honden die langere vachten hebben is dit mogelijk, aarzel dan niet om even te bellen.

 

Mijn hond is afgevallen na zijn vakantie bij jullie. Hoe kan dit?
Ondanks het feit dat wij alleen hoogwaardig voer voeren – en wij de hoeveelheid afstemmen op het ras van uw hond – kan het inderdaad voorkomen dat uw hond wat is afgevallen. Weet u van uw hond dat hij/zij snel afvalt, meld het ons dan even bij aanvang van het verblijf.

 

Welke entingingen moet mijn kat hebben om bij u te mogen logeren ?
Uw kat moet de jaarlijkse cocktailenting hebben gehad. Deze beschermt uw kat voor de meest voorkomende ziekte, tevens adviseren wij een extra entig tegen bordetella.Wel geven wij sterk de voorkeur aan de enting via een injectie ipv de neusenting 
Denkt u eraan dat uw kat ook ontwormt en ontvlooit is voor het verblijf in ons pension.

 

Moet ik het entingboekje van mijn kat meenemen ?
Ja bij ieder verblijf dient u het entingboekje mee te nemen. Hoewel wij de entingen van uw kat in de computer registreren, dient het boekje bij ons aanwezig te zijn. Wij staan onder controle van de dierenbescherming. Wij dienen bij controle bewijsmateriaal te hebben dat de aanwezige dieren zijn geënt.

 

Mijn kat heeft medicijnen, kunt u die toedienen ?
Ja natuurlijk, schrijft u de naam van uw kat op het etiket. Controleer of de dierenarts een toedieningsschema heeft toegevoegd. Wij maken dan een toedieningsschema voor tijdens het verblijf. Ook poezen/katers met suikerziekte nemen wij aan.wel worden hiervoor extra kosten berekend.

 

Als mijn kat onverhoopt ziek wordt, wat doet u dan ?
Wij zullen in eerste instantie uw eigen dierenarts consulteren indien deze niet verder dan 20 km van ons verwijderd is. Deze arts kent de medische geschiedenis van uw huisdier. In echt spoedeisende gevallen snellen wij naar de dierenarts die ons het snelst kan helpen. De kosten van het dierenartsbezoek zijn voor uw rekening evenals de reiskosten naar de dierenarts.

 

Ik wil meerdere katten bij u onderbrengen. Krijg ik dan korting ?
Jazeker, zie onze tarievenlijst Klik hier.

 

Kunt u de kattenbench voor ons opslaan ?
Liever niet. In principe geven wij de bench mee terug naar huis. Dit om zoekraken van uw eigendommen te voorkomen.

 

Mijn kat wordt nerveus wanneer er honden in de buurt zijn.
De honden- en kattenverblijven zijn fysiek en optisch van elkaar gescheiden. Uw kat zal de honden wel kunnen horen, maar zoals voor alle omgevingsgeluiden geldt: hier went uw kat snel aan! Vaak zien we de katten niet reageren op het hondengeblaf, maar als wij met de stofzuiger komen dan springen ze alle kanten op!

 

Wat doet u als mijn kat te veel gestrest is?
Wij hebben de mogelijkheid voor een kat apart in een verblijf te zetten als dit noodzakelijk is.
Met het brengen gaat uw kat dan voor de eerste nacht in dit verblijf met een eigen mandje en voer en kijken we de volgende dag of hij/ zij los wil lopen in de cattery.

 Algemeen

 

Wat zijn uw openingstijden ?
Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur. Zondag en feestdagen werken wij wel, maar zijn we voor klanten gesloten!

 

Kunnen wij uw pension komen bezichtigen, zo ja wanneer ?
Het liefst hebben wij natuurlijk dat u als nieuwe klant eerst een afspraak maakt om het pension te komen bezichtigen. Zo krijgt u de beste indruk van ons pension. Een afspraak is nodig, daar wij graag even de tijd nemen voor onze nieuwe klanten, zodat wij uw bezoek kunnen inplannen.

 

Kunt u een routebeschrijving geven naar uw pension ?
Klik hier voor een routebeschrijving en routeplanner.

 

Hoe kunnen wij bij u betalen ?
U kunt bij ons contant of per pin betalen. Het is gebruikelijk om bij het ophalen van uw huisdier te betalen, maar prefereert u vooruit te betalen, of een aanbetaling te doen, dan is dat ook geen probleem. Wij leveren in principe geen diensten op rekening !

 

Kunnen wij ons huisdier ook buiten de openingstijden ophalen of brengen ?
Indien het voor u echt onmogelijk is om binnen de gestelde tijden uw huisdier te brengen of te halen, verzoeken wij u hierover een afspraak te maken. Zodat wij uw komst in kunnen plannen. Zondags zijn wij gesloten, maar bij uitzondering kan uw hond gehaald worden op zondag, dan rekenen wij wel een extra tarief van € 20,-.

 

Waarom bent u niet de hele dag open ?
In verband met ons dagprogramma, voertijden, rusttijden en uitlaattijden hebben wij onze openingstijden voor klanten beperkt. Dit komt de verzorging van uw huisdier ten goede.

 

Als ik eerder van vakantie terugkom, moet ik dan de gehele gereserveerde periode betalen ?
Alleen in de schoolvakanties brengen wij u deze tijd in rekening. In de overige perioden hoeven wij aan andere klanten geen neen te verkopen, derhalve brengen wij u dan geen kosten in rekening.

 

Kan ik langer wegblijven met vakantie ?
Bij het verlengen van het verblijf vragen wij U zo vroeg mogelijk ons pension van dit voornemen op de hoogte te brengen. Met name in de periode juli augustus kan dit problemen opleveren.

 

Kan ik mijn reservering nog annuleren?
Annuleren is mogelijk, dit moet 21 dagen voor de aanvang van de pensionperiode gebeuren . Voor meer details zie onze algemene voorwaarden.

 

Ik heb hulp nodig met de opvoeding van mijn hond. Of vertoont uw hond gedragsproblemen?Maak eens een afspraak met Kyra Kooij, met wie wij al jaren samenwerken. Kyra geeft privétrainingen op het veldje bij ons dierenpension maar kan ook bij u langs komen als dat nodig is.

 

Wilt u met uw hond een leuke activiteit gaan doen of een gehoorzaamheidcursus?
Dierenpension Ingen is al jaren sponsor van de Maurikse Hondensportvereniging MHSV. Meer weten over deze actieve club?

 

Ik heb nog meer vragen!
Stel ze per e-mail , klik hier. Wij zullen uw vraag en antwoord in deze rubriek opnemen. Natuurlijk krijgt u het antwoord ook persoonlijk.

Comments are closed.

Liefdevolle opvang van uw huisdier in hartje Betuwe
dierbaar beeldmerk transp dibevo logo
Waarom Dierenpension Ingen?
  • Persoonlijke, liefdevolle aandacht voor elke hond en kat
  • Veel passie, liefde en ervaring
  • Moderne verblijven met verwarming en airconditioning
  • Vier keer per dag naar de speelweides
  • Apart kattenpension waar uw kat dag en nacht vrij kan bewegen
  • Ook hondendagopvang (structureel én incidenteel), trimsalon en een haal- en brengservice!