(,/10) van beoordelingen
Bel voor een afspraak! 0344-692713
Bel direct!
botjes

Vragen honden


Honden
 – Katten – Algemeen

 

Welke entingen moet mijn hond hebben om bij u te mogen logeren ?
Uw hond moet de jaarlijkse cocktailenting hebben gehad. Deze beschermt uw hond voor de meest voorkomende ziektes. Tevens dient uw hond een enting te hebben gehad tegen kennelhoest. Wij geven een dringend verzoek deze (niet) meer te laten geven via de neus maar met een injectie.  ( deze moet wel min. 2 weken voor het verblijf gegeven worden)

Titer-bepalingen worden toegestaan mits u een duidelijke verklaring van de dierenarts heeft.

Moet ik het entingboekje van mijn hond meenemen ?Ja bij ieder verblijf dient u het entingboekje mee te nemen. Hoewel wij de entingen van uw hond in de computer registreren, dient het boekje bij ons aanwezig te zijn. Wij dienen bij controle bewijsmateriaal te hebben dat de aanwezige dieren zijn geënt.

 

Mag mijn hond een eigen mand meenemen ?
In verband met mogelijke beschadiging van uw eigendommen willen wij niet dat uw hond zijn eigen mand meeneemt. Wij hebben zelf goede kunststof manden, die wij uw hond ter beschikking stellen.

 

Mag mijn hond zijn eigen bed of kleed meenemen ?
Natuurlijk mag uw hond een kleed of deken van zichzelf meenemen. Het is echter onmogelijk voor ons om het kleed bij uw hond te houden. Het is heel goed mogelijk dat het kleed het verblijf niet overleeft. Wij geven er derhalve de voorkeur aan dat u een oude handdoek of een oude deken (geen wollen i.v.m wassen) mee geeft aan uw hond, die het verblijf niet hoeft te overleven. Wij staan er dan ook niet voor in dat uw deken heel terug komt.Wij hebben in ieder geval zelf voldoende dekentjes en kussens op voorraad.

 

Heeft u de riem van mijn hond nodig ?
Wij geven u de riem en halsband altijd mee naar huis. Tijdens het verblijf hebben wij deze niet nodig. Zoekraken wordt op deze wijze voorkomen.

 

Mijn hond heeft medicijnen, kunt u die toedienen ?
Ja natuurlijk, schrijft u de naam van uw hond op het etiket. Controleer of de dierenarts een toedieningsschema heeft toegevoegd. Wij maken dan een toedieningsschema voor tijdens het verblijf.Ook verzoeken wij u dringend de medicijnen niet los in plastic zakjes mee tegen, maar in een doosje/potje.

 

Als mijn hond onverhoopt ziek wordt, wat doet u dan ?
In spoedeisende gevallen gaan wij naar de dierenarts die ons het snelst kan helpen. Verder zullen wij bij honden die een medische geschiedenis hebben altijd de eigen dierenarts consulteren voor advies. De kosten van het dierenartsbezoek zijn voor uw rekening evenals de reiskosten naar de dierenarts.

 

Mijn hond is loops, mag zij nu nog wel komen ?
Uw hond mag gewoon komen als zij loops is geworden. Meld het daarom even op het moment dat zij tijdens het verblijf loops is, of kan worden, zodat wij hiermee met onze kennelindeling rekening kunnen houden. Mocht uw hond tijdens het verblijf loops worden en u heeft dit niet gemeld dan is dit op eigen verantwoording.

 

Mijn hond is erg gevoelig op het voer, mag hij zijn eigen voer meenemen ?
Wij voeren uitsluitend topmerken, waaronder voer zonder kleur, geur en smaakstoffen. Wilt u toch geen risico nemen dan mag uw hond zijn eigen voer meenemen. Zet de naam van uw hond met uw achternaam op de verpakking. Wij accepteren ook vers vleesvoeding mits deze in dagportie wordt aangeboden.

 

Krijgt mijn hond korting als hij zijn eigen voer meeneemt ?
Uw hond krijgt geen korting voor het feit dat hij zijn eigen voer meeneemt. Het liefst voeren wij uit onze eigen voorraad. Het geven van eigen voer zien wij als een vorm van service.

 

Ik wil meerdere honden bij u onderbrengen. Krijg ik dan korting ?
Jazeker, de prijzen van onze verblijven zijn afhankelijk van de grootte van uw hond. De tweede, derde etc. hond krijgen inclusief de eerste hond een korting op het dagtarief. Zie onze tarievenlijst Klik hier.

 

Is het wel verstandig om mijn pup bij u in pension te doen ?
Indien uw pup alle entingen heeft gehad kan hij bij ons in pension komen. Uw pup krijgt voldoende aandacht, leert andere honden kennen, wordt door ons regelmatig van gezelschap voorzien. Uw pup leert al vroeg wat een verblijf in het dierenpension betekent, en gaat dit als normaal zien. Daarnaast is het goed voor de socialisatie, uw pup leert spelen met soortgenoten.

 

Hoe werkt de hondencrèche ?
U krijgt een sleutel van ons bijgebouw, hiervoor betaalt u eenmalig een borg van € 15,-. U kunt dan uw hond voor uw werk zelf in zijn kennel zetten. Vervolgens draait hij een dag mee in onze verzorging. Uw hond komt veel buiten en wordt door ons regelmatig van gezelschap voorzien. U kunt met behulp van uw sleutel uw voldane hond weer ophalen na uw werk. Deze dienst is voor mensen die regelmatig de hond voor de creche brengen. Indien u uw hond incidenteel bij ons onder brengt kunt u gebruik maken van de dagopvang. Vraag naar de speciale prijzen.

 

Mijn hond vecht met iedere reu/teef, mag hij in pension ?
Nee, Bij ons gaan de honden samen in een kennel en in kleine groepjes op de speelweides die door ons zorgvuldig worden samengesteld. De honden moeten in ieder geval sociaal zijn en in een groepje kunnen met reuen en teven daarom kunnen wij niet alle honden/rassen aannemen.

 

Kan mijn hond gekamd worden tijdens het verblijf ?
Ja, tijdens het verblijf zullen wij in ieder geval uw hond borstelen, maar voor extra kam/bortstelbeurt berekenen wij  30,00 euro per uur.

 

Kunt u mijn hond wassen voordat ik hem ophaal ?
Jazeker, u dient dit wel te bestellen bij het brengen van uw huisdier. Het tarief voor het wassen is afhankelijk van de beharing en de grootte van uw hond.

 

Een hondenpension, is dat eigenlijk niet zielig voor de hond?
Allesbehalve! In tegenstelling tot wat veel mensen denken zit uw hond bij ons zeker niet de hele dag in een hok. Een groot deel van de dag – het aantal uren is afhankelijk van de weersomstandigheden – speelt hij/zij heerlijk buiten en het binnenverblijf wordt gedeeld met een hond die qua karakter en ras bij uw hond past. Omdat honden roedeldieren zijn is dit een voor hen natuurlijke setting. De honden gaan niet via een luik naar buiten in een buitenkennel, maar worden door ons 4 x per dag naar de speelweides gebracht.

 

Eigenlijk vind ik de opvang van mijn hond een dure aangelegenheid.
Duur is een relatief begrip, dus daarover valt eigenlijk niet te discussiëren. Maar als u in aanmerking neemt dat uw hond professioneel wordt verzorgd door gekwalificeerde dierenvrienden, veel persoonlijke aandacht krijgt, uitstekend voedsel en in moderne verblijven slaapt en 4 x per dag naar de speelweides wordt gebracht dan is het de all-inclusive verblijf, uw hond is in goede handen en u hoeft geen familieleden of vrienden lastig te vallen.

 

Met welke risico’s moet ik rekening houden?
Het is het heel belangrijk dat wij alle informatie hebben over hoe uw hond omgaat met anderen honden, deze informatie kunt u doorgeven met het brengen of tijdens het reserveren. Wij huisvesten de honden pas samen in een kennel nadat wij de juiste partner hebben gevonden. Voor het maken van de groepjes gaan wij zorgvuldig en met zeer veel ervaring te werk.
Ondanks al onze inspanningen is in de interactie tussen honden – vergelijk het met een bezoekje aan het bos of park – een speelwondje of een bijtincident nooit voor 100% uit te sluiten. Wanneer dit zich voordoet zullen we u dit bij het ophalen natuurlijk vertellen. Of als u dat wenst zullen wij u telefonisch op de hoogte brengen en de dierenarts inschakelen waar nodig. Mocht u thuis een wondje opmerken dat wij niet hebben gezien, soms wordt er iets over het hoofd gezien zeker met honden die langere vachten hebben is dit mogelijk, aarzel dan niet om even te bellen.

 

Mijn hond is afgevallen na zijn vakantie bij jullie. Hoe kan dit?
Ondanks het feit dat wij alleen hoogwaardig voer voeren – en wij de hoeveelheid afstemmen op het ras van uw hond – kan het inderdaad voorkomen dat uw hond wat is afgevallen. Weet u van uw hond dat hij/zij snel afvalt, meld het ons dan even bij aanvang van het verblijf.

 

Hoe gaan jullie om met ‘risico-rassen’?
Sommige rassen zijn niet geschikt voor onze groepsopvang en daarom nemen wij niet alle rassen meer aan, dit geldt ook voor niet gecastereerde reuen in drukke tijden en schoolvakanties

Comments are closed.

Liefdevolle opvang van uw huisdier in hartje Betuwe
dierbaar beeldmerk transp dibevo logo
Waarom Dierenpension Ingen?
  • Persoonlijke, liefdevolle aandacht voor elke hond en kat
  • Veel passie, liefde en ervaring
  • Moderne verblijven met verwarming en airconditioning
  • Vier keer per dag naar de speelweides
  • Apart kattenpension waar uw kat dag en nacht vrij kan bewegen
  • Ook hondendagopvang (structureel én incidenteel), trimsalon en een haal- en brengservice!