Een veel te dikke labrador 31 January 2016

Helaas zien wij ze steeds vaker ook bij ons in het pension; veel te dikke honden.
Vooral sommige rassen zijn hier gevoeliger voor omdat ze nu eenmaal dol zijn op eten. Maar net als bij mensen is te dik worden zo gebeurd en zie het er maar eens van af te krijgen. Ook na een castratie of sterilisatie beginnen vaak de problemen omdat de hormoonhuishouding van een hond verandert en met nog dezelfde hoeveelheid voer als daarvoor wordt een hond toch dikker.

Omdat het laten afvallen vaak best moeilijk is….probeer die uitgehongerde hond maar eens te weerstaan, hebben wij gedacht hier moeten we iets mee en zo hebben we al 2 x succesvol een baasje kunnen helpen met die lastige kilo’s.

Allereerst de Labrador Max die als herplaatser bij zijn huidige bazin kwam en veel en veel te dik was nu was het al gelukt door zijn nieuwe baasje er al heel wat kilo’s af te krijgen maar de laatste kilo’s wilde niet meer lukken.
Omdat Max voor deze keer een maand bij ons kwam logeren bedachten wij dat we nog eens konden proberen die er ook af te krijgen. Met strikt voeren; de hoeveelheid die een labrador ook echt mag hebben en met veel beweging en spelen hier in het pension is het gelukt om de laatste 5 kilo eraf te krijgen.
Wat is zijn baasje en de dierenarts blij!

Na het succesvolle laten afvallen van Max, kwam Joep een Labrador van 11 jaar voor 2 maanden bij ons logeren i.v.m. een operatie en revalidatie.
Joep heeft al jaren last heeft van artrose in zijn elleboog en daardoor loopt hij slecht en eigenlijk moet hij dus rust hebben, ja probeer dan je hond maar eens op gewicht te houden. Helaas is het gevolg wel dat zijn lichaam ook steeds meer last gaat krijgen van het overgewicht en zo is de cirkel rond.

Dus ook Joep ging op het strenge dieet en voorzichtig aan beetje bij beetje meer gedoseerde beweging en het geweldige resultaat is dat Joep in totaal 9 kilo kwijt is! Wat een lijntje heeft deze knapperd weer. En wat zijn we trots op deze 2 kanjers.

Joep de labrador

Deel dit bericht!