Hieronder hebben wij een aantal veel gestelde vragen al voor u beantwoord.
Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur. Zondag en feestdagen werken wij wel, maar zijn we voor klanten gesloten! Wij gebruiken de extra tijd die dagen dan ook om nog meer aandacht aan onze gasten te kunnen geven, spelen, knuffelen etc.
Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen de gelegenheid heeft om eens bij ons te komen kijken. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend. Wij zijn trots op ons dierenpension en laten dit graag zien. Dit gaat alleen op afspraak, zodat we voldoende tijd hebben om u rond te leiden en alle vragen te beantwoorden. Bel/mail voor een afspraak
Wij zullen in eerste instantie uw eigen dierenarts consulteren indien uw huisdier een medische verleden heeft en deze niet verder dan 20 km van ons verwijderd is. In andere gevallen bellen wij onze eigen dierenarts. De kosten van het dierenartsbezoek zijn voor uw rekening evenals de reiskosten naar de dierenarts
Ja natuurlijk, schrijft u de naam van uw hond /kat op het etiket. Wij maken een toediening schema voor tijdens het verblijf.
Ja bij ieder verblijf dient u het entingboekje mee te nemen. Hoewel wij de entingen van uw hond/ kat in de computer registreren, dient het boekje bij ons aanwezig te zijn. Wij dienen bij een controle bewijsmateriaal te hebben dat de aanwezige dieren zijn geënt.
U kunt bij ons contant of per pin betalen. Het is gebruikelijk om bij het ophalen van uw huisdier te betalen, maar prefereert u vooruit te betalen, of een aanbetaling te doen, dan is dat ook geen probleem. Wij leveren geen diensten op rekening !
Indien het voor u echt onmogelijk is om binnen de gestelde tijden uw huisdier te brengen of te halen, dan kunnen we gezamenlijk kijken of er een oplossing is.
In verband met ons dagprogramma, voertijden, rusttijden en uitlaattijden hebben wij onze openingstijden voor klanten beperkt. Dit komt de verzorging van uw huisdier ten goede
Alleen in de schoolvakanties brengen wij u deze tijd in rekening. In de overige perioden hoeven wij aan andere klanten geen neen te verkopen, derhalve brengen wij u dan geen kosten in rekening.
Bij het verlengen van het verblijf vragen wij u zo vroeg mogelijk ons pension van dit voornemen op de hoogte te brengen. Met name in de periode juli /augustus kan dit problemen opleveren.
Uw hond moet de jaarlijkse cocktail-enting hebben gehad. Deze beschermt uw hond voor de meest voorkomende ziektes. Tevens dient uw hond een enting te hebben gehad tegen kennelhoest. Wij geven sterk de voorkeur aan de kennelhoest-enting via een injectie en niet via een neusenting!
Uw hond mag gewoon komen als zij loops is geworden. Meld het daarom even op het moment dat zij tijdens het verblijf loops is of kan worden, zodat wij hiermee met onze kennel-indeling rekening kunnen houden. Mocht uw hond tijdens het verblijf loops worden en u heeft dit niet gemeld dan is dit op eigen verantwoording.
Wij hebben zelf goede kunststof manden, die wij uw hond ter beschikking stellen. Wel mag u een kleed of kussen meegeven die evt. kapot mag gaan. Wij kunnen niet instaan voor vernielingen door andere honden. In ons pension hebben we zelf voldoende kleden en kussens.
Wij geven u de riem en halsband altijd mee naar huis. Tijdens het verblijf hebben wij deze niet nodig. Zoekraken wordt op deze wijze voorkomen.
Wij voeren uitsluitend topmerken, waaronder voer zonder kleur, geur en smaakstoffen. Wilt u toch geen risico nemen dan mag uw hond zijn eigen voer meenemen. Zet de naam van uw hond met uw achternaam op de verpakking. Vers vlees mag ook, u betaald dan een toeslag van 1 euro per dag voor de extra handelingen en de vriezer. Deze graag in dagporties verpakken.
Uw hond krijgt geen korting voor het feit dat hij zijn eigen voer meeneemt. Het liefst voeren wij uit onze eigen voorraad. Het geven van eigen voer zien wij als een vorm van service.
Jazeker, de prijzen van onze verblijven zijn afhankelijk van de grootte van uw hond. De tweede, derde etc. hond krijgen inclusief de eerste hond een korting op het dagtarief. Zie onze tarievenlijst
Indien uw pup alle entingen heeft gehad kan hij bij ons in pension komen. Uw pup krijgt voldoende aandacht, leert andere honden kennen, wordt door ons regelmatig van gezelschap voorzien. Uw pup leert al vroeg wat een verblijf in het dierenpension betekent, en gaat dit als normaal zien. Daarnaast is het goed voor de socialisatie, uw pup leert spelen met soortgenoten.
Allesbehalve! In tegenstelling tot wat veel mensen denken zit uw hond bij ons zeker niet de hele dag in een hok. Een groot deel van de dag (het aantal uren is afhankelijk van de weersomstandigheden ) speelt hij/zij heerlijk buiten en het binnenverblijf wordt gedeeld met een hond die qua karakter en ras bij uw hond past. De honden gaan niet via een luik naar buiten in een buitenkennel, maar worden door ons 4 x per dag naar de speelweides gebracht waar ze kunnen spelen met soortgenoten.
Dat er aan een verblijf in een dierenpension risico’s verbonden zijn, dat is vanzelfsprekend omdat wij de honden in groepjes opvangen en niet separaat huisvesten. Toch is onze ervaring dat deze zich tot een minimum beperken. Enerzijds door onze maximale oplettendheid en zorg, anderzijds omdat een hond in een pension nu eenmaal minder fel op soortgenoten reageert dan wanneer zijn baasje in de buurt is. Wel is het heel belangrijk dat wij alle informatie hebben over hoe uw hond omgaat met anderen honden, deze informatie kunt u doorgeven met het brengen of tijdens het reserveren.
Ondanks al onze inspanningen is in de interactie tussen honden een speelwondje nooit 100% uit te sluiten. Wanneer dit zich voordoet zullen we u dit bij het ophalen natuurlijk vertellen. Mocht u thuis nog iets opmerken dat wij niet hebben gezien, soms wordt er iets over het hoofd gezien zeker met honden die langere vachten hebben is dit mogelijk, aarzel dan niet om even te bellen.
Ondanks het feit dat wij alleen hoogwaardig voer voeren – en wij de hoeveelheid afstemmen op het ras van uw hond – kan het inderdaad voorkomen dat uw hond wat is afgevallen. Weet u van uw hond dat hij/zij snel afvalt, meld het ons dan even bij aanvang van het verblijf. Wij hebben ook de mogelijkheid om de honden te wegen als ze binnen komen en voor een langer verblijf tussentijds te wegen.
Sommige rassen zijn nu eenmaal hoe goed opgevoed ze ook zijn, niet geschikt voor onze groepsopvang. Wij nemen bepaalde rassen daarom ook niet aan. Wilt u weten of u ras wel aangenomen wordt door ons kunt u ons bellen of mailen.
Maak eens een afspraak met Kyra Kooij, met wie wij al jaren samenwerken. Kyra geeft privétrainingen op het veldje bij ons dierenpension maar kan ook bij u langs komen als dat nodig is.
Liever niet. In principe geven wij de bench mee terug naar huis. Dit om zoekraken van uw eigendommen te voorkomen. Wij hebben daar de ruimte ook niet voor.
De honden- en kattenverblijven zijn fysiek en optisch van elkaar gescheiden. Uw kat zal de honden wel kunnen horen, maar zoals voor alle omgevingsgeluiden geldt: hier went uw kat snel aan! Vaak zien we de katten niet of nauwelijk reageren op het hondengeblaf.
Jazeker, zie onze tarievenlijst
Een kat is een territorium dier, bij ons zijn alle katten dus niet op eigen terrein en zolang ze niet te dicht bij elkaar komen tolereren zij elkaar goed.
Bij ons in de cattery staat dag en nacht droogvoer klaar, maar als u het eigen voer meegeeft dan kunnen wij het uw kat aanbieden. Evt zetten wij uw kat even in een van de 2 kenneltjes die er staan om zo rustig te kunnen eten en laten wij uw kat daarna weer vrij rondlopen.
Nee, bij ons lopen alle katten dag en nacht in een gezamenlijke ruimte.
Bij ons staat dag en nacht het voer in de cattery en 2 x daags krijgen ze ook nog natvoer aangeboden ( als ze dat van thuis mogen) Elke dag wordt er een voerlijst bij gehouden en natuurlijk monitoren wij de katten goed of ze wel voldoende eten maar het blijft lastig om met zekerheid te zeggen hoeveel eten ze binnenkrijgen. Bij twijfel wegen wij tussentijds de katten wel eens maar het ligt heel erg aan de kat zelf of hij/zij hier voldoende eet.
Voor katten is de vereiste dat ze de jaarlijkse entingen hebben gehad en daarbij de niesziekte enting. De bordetella enting is bij ons niet verplicht.
Alle foto’s zijn gemaakt door Dierenpension Ingen
Maandag t/m zaterdag
Zon- en feestdagen gesloten