(,/10) van beoordelingen
Bel voor een afspraak! 0344-692713
Bel direct!
botjes

Extra informatie

Hier onder kunt u extra informatie vinden over een aantal uiteenlopende, maar desalniettemin belangrijke onderwerpen. Door hier onder op één van de onderwerpen te klikken gaat u automatisch naar het betreffende onderwerp. Heeft u vragen? Neemt dan gerust contact op.

  1. Niet sociale honden
  2. Kennelhoest / Niesziekte
  3. Medifonds

Niet sociale honden

De meeste hondenrassen zijn bij ons van harte welkom, (sommige risicorassen uitgezonderd) mits zij benaderbaar en sociaal zijn naar mensen. Is dit niet het geval, dan is het ook niet mogelijk voor ons om uw hond op de juiste manier te verzorgen. Wanneer een hond – van welk ras dan ook – vaak vecht met andere honden of ongeremd “rijdt” is er sprake van een verhoogd risico. Deze honden zullen wij dan ook alleen in een kennel zetten. Hier geldt een hoger tarief voor. Deze honden en niet gecastreerde reuen nemen wij tijdens drukke periodes en schoolvakantie niet meer aan.

 

Kennelhoest/ Niesziekte

Waar veel honden/katten bij elkaar komen, ontstaat een groter risico op besmettelijke infectieziektes. Een bekend voorbeeld hiervan is kennelhoest – ook wel besmettelijke hondenziekte genoemd. In dezelfde categorie valt ook niesziekte bij katten. Om bovenstaande reden moeten alle gasten die in ons pension verblijven ingeënt zijn tegen kennelhoest/ niesziekte. Wij adviseren dringend de kennelhoest-enting/niesziekte enting niet meer via de neus te laten geven maar alleen nog via een injectie. Deze wel 2 weken voor het verblijf gegeven te worden. Ondanks een kennelhoest/ niesziekte inenting willen wij u erop attenderen dat uw hond /kat evengoed een milde vorm van kennelhoest/ niesziekte zou kunnen krijgen tijdens of na zijn verblijf hier. De enting geeft een bescherming, maar niet voor 100% tegen alle varianten van de bacterie.
Mocht u na het ophalen van uw hond of kat twijfelen over de gezondheid in het algemeen of over kennelhoest/niesziekte neem dan altijd contact met ons op. Het is belangrijk voor ons om te weten zodat wij maatregelen kunnen nemen en we kunnen u zo nodig advies geven.

 

Medifonds

Waarvan veel mensen niet op de hoogte zijn is dat alle medische kosten die gemaakt zijn in het pension voor rekening zijn van u als eigenaar. Wij begrijpen dat het erg vervelend is als u achteraf wordt geconfronteerd met extra (hoge) medische kosten. Om dit te voorkomen kunt u gebruik maken van het Medifonds.
Als u uw huisdier(en) komt brengen kunt u er op dat moment voor kiezen om deel te nemen aan ons Medifonds.
Indien u hieraan deelneemt worden medische kosten vergoed uit ons Medifonds. Mits binnen drie dagen na verblijf bij ons gemeld. Dit geldt niet voor bij binnenkomst bekende aandoeningen/medicatie.

De kosten voor deelname aan het medifonds zijn: € 1,25 per dag.
De maximale vergoeding uit ons Medifonds bedraagt € 450,- per deelname.

Voorwaarden Medifonds
Niet-overdraagbare ziekten of aandoeningen worden niet door het Medifonds vergoed.
Voorbeelden hiervan zijn aandoeningen van spieren en gewrichten, een
hernia, oorontsteking, maagkanteling, aandoeningen aan hart, nieren e.d.
Wel de kosten die gemaakt moeten worden die voortvloeien uit een verwonding die in ons dierenpension is veroorzaakt en of een bacteriële of virale infectie die uw huisdier bij ons mogelijkerwijs kan oplopen.

Kosten declareren
Binnen drie dagen dient u de aandoening (telefonisch of per mail) bij ons te melden.
Indien u binnen drie dagen naar de dierenarts gaat, dient u ons hiervan eerst op de hoogte te stellen.

Let op
Bij uw reservering dient u het medicijngebruik, (chronische) aandoeningen en dergelijke van uw huisdier altijd voor te leggen. Mocht uw huisdier vlak voor een dierenpensionverblijf thuis een aandoening, ziekte of anderszins hebben gekregen, dan dient u direct telefonisch contact met ons op te nemen. Een aandoening kan reden zijn om uw huisdier niet in het dierenpension op te nemen.

 

Comments are closed.

Liefdevolle opvang van uw huisdier in hartje Betuwe
dierbaar beeldmerk transp dibevo logo
Waarom Dierenpension Ingen?
  • Persoonlijke, liefdevolle aandacht voor elke hond en kat
  • Veel passie, liefde en ervaring
  • Moderne verblijven met verwarming en airconditioning
  • Vier keer per dag naar de speelweides
  • Apart kattenpension waar uw kat dag en nacht vrij kan bewegen
  • Ook hondendagopvang (structureel én incidenteel), trimsalon en een haal- en brengservice!